Specialist in alpacawol en andere duurzame materialen

Een Deens bedrijf met liefde voor opvallend textiel en klassiek design. Elvang is gespecialiseerd in alpacawol en andere duurzame materialen. Elk ontwerp is een prachtige combinatie van Scandinavische esthetiek en Peruaans vakmanschap. Strak en elegant met een verfijnde uitstraling in luxe kwaliteit.


Fairtrade en Duurzaam

Duurzame en verantwoorde keuzes zijn essentieel. Hierbij wordt gekeken naar de hele toeleveringsketen van de producten: van het loon van de alpacaherder tot het personeel bij de lokale Peruaanse weverij, het transport van de goederen en recyclebaar verpakkingsmateriaal. Elvang is lid van de Fairtrade organisatie WFTO (World Faire Trade Organisation), hierdoor heeft u de garantie dat alle artikelen van Elvang op een verantwoorde manier zijn geproduceerd.

Waarom alpaca?

Alpacatextiel van Elvang wordt in Peru gemaakt door bekwame en getalenteerde wevers. Het weven van textiel in alpacavezels is een traditie die teruggaat tot de Inca-tijd. Alpacavezels zijn zacht, duurzaam en bieden meer warmte dan andere natuurlijke vezels, daarnaast zijn ze hypoallergeen en vuilafstotend. Ze zijn glad, wat betekent dat pilling minimaal is. Textiel geweven van alpacawol blijft daardoor lang fris en als nieuw.

Onderhoud

Wol en zeker alpacawol is zeer onderhoudsarm door de minimale pilling. Dit betekend dat enkel luchten voldoende is. Mocht er een vlek in uw product zitten maak deze dan meteen een beetje vochtig met water. Wrijf niet te hard over de wol, hierdoor kunnen de vezels beschadigen. Mocht u de vlek niet op deze manier kunnen verwijderen dan is het advies dit te laten doen door een professional.

Al onze Elvang producten bekijken
Simon Key Bertman - Zweedse fabrikant

Elvang
Land: Denemarken
Assortiment: Kussens, Plaids