Simon Key Bertman - Zweedse fabrikant

Simon Key Bertman
Land: Zweden
Assortiment: Kussens, Plaids, dekens, vloerkleden

Simon Key Bertman

Simon Key Bertman is een Zweedse textiel kunstenaar en designer.          
Hij heeft een scherp oog voor patronen, texturen en kleur. Zijn werk heeft hiervoor in de afgelopen jaren diverse onderscheidingen    

Textiel is niet alleen maar een aantal vezels, het zijn de dragers van ideeën die verweven zijn in patronen.
Bertman haalt inspiratie uit 2 van zijn voorvaders, schrijver en leraar Ellen Key en Isaac Grünewald, een bekende zweedse expressionist.
Bertman produceert dynamische patronen van hoge kwaliteit. Het voornamelijk geweven textiel brengt beweging in iedere ruimte en laat een uniek proces zien die naar het uiteindelijke design heeft geleid. Dit betreft conceptuele afmetingen, wiskundige opeenvolgingen en een fascinerend spel van vorm en kleur.

Simon Key Bertman heeft inspiratie door zijn aderen stromen. Hij creëert stoffen die meer zijn dan simpele decoratieve accenten.
De dynamische vormgeving, kleur en schaduwlijnen komen op erschillende manieren terug in de handgeweven kussens en kleden.

De focus van zijn werk ligt op het samenstellen van texturen en patronen in 2- en 3 dimensionale ontwerpen. De 3 dimensionale ontwerpen zijn o.a. terug te zien in de tapijten uit de Food collectie, hier staan de stippen (in diverse kleuren en hoogten) voor de voedingswaarden van een bepaald ingrediënt.

De unieke producten van Bertman hebben allemaal een eigen verhaal.

Een impressie