Montage en Onderhoud Skovby meubelen.

Bij aflevering wordt uw meubel door de mensen van Scandinavischewoonwinkel.nl bij u thuis gemonteerd. Mocht u later bij een verhuizing het meubel willen demonteren en het lukt u niet dan kunnen we u op verzoek de juiste montage handleiding van betreffend meubel toesturen.

Wit of naturel geoliede oppervlaktes: Een geolied meubelstuk heeft een natuurlijke behandeling gehad en geeft uw meubel een rustiek en warm uiterlijk. Het is raadzaam om deze behandeling goed te onderhouden waardoor u langer van uw meubel zult genieten. Een oliebehandeling versterk de natuurlijke verschillen in het hout. De verschillende delen in het hout zal de olie anders opnemen en zal mee door het indrogen 

en net als verschillende delen van een deel de olie verschillend absorberen, ze drogen ook uit in een verschillend tempo, waardoor het meubelstuk een ongelijke verschijning is. Dit is natuurlijk en wordt geëgaliseerd bij verdere oliebehandeling. Het is daarom nodig om voor gebruik het meubelstuk met te oliën.

Zorg en onderhoud

Om een tafelblad te beschermen tegen vuil en vocht, raden we u aan dat u de tafel onderhoud met hoogwaardige meubelolie voor gebruik binnenshuis.
Omdat de procedure van het aanbrengen van olie op een tafel verschilt per product, raden we u aan dat u zich aan de onderhoudsvoorschriften houdt die horen bij het gekozen olieproduct.
We raden natuurlijke olie of witte olie uit de Skovby Care Collection voor het onderhouden van olie-behandeld meubilair.
Skovby olie is gebaseerd op plantaardige oliën. De olie voedt het hout en onderhoud het. Het impregneert het hout en maakt het waterafstotend.

Dagelijkse schoonmaak

Voor de dagelijkse schoonmaak kunt u het meubelstuk afnemen met een schone droge doek of een goed uitgewrongen doek met lauwwarm water (indien nodig kunt u een paar druppels afwasmiddel per liter water toevoegen), daarna drogen met een schone, droge doek.

Bestel Skovby olie

 

Skovby Olie Naturel en Wit

Skovby Olie is gebaseerd op plantaardige olie. De olie voedt het hout en onderhoud het. Het impregneert het hout en maakt het waterafstotend. Veeg over het oppervlak langs de nerf met een zacht stuk schuurpapier (korrel 220). Verwijder dan het schuurstof met een schone doek. Breng de olie direct aan op het oppervlak in een gelijke, dunne laag en wrijf het voorzichtig in met een kleurloze doek/spons. Na 2-3 minuten kunt u de overgebleven olie eraf vegen met een schone, droge doek. Het is zeer belangrijk dat dit gedaan wordt als het oppervlakte nog nat is. Het duurt tot twee dagen dat de olie volledig uitgehard is en maximum bescherming biedt. Voordat de olie uitgehard is kan het afgeven op kleding. Dit kan niet uitgewassen worden.

Schudden voor gebruik.

Volgens de Deense ministerie van Werkgelegenheid Uitvoerende order Nr 239 van 06.04.2005 mogen mensen onder de 18 jaar niet met dit product werken of er aan blootgesteld worden. Deze fles bevat vetzuren, C6-19, kobaltzout. Kan een allergische reactie veroorzaken.
Dit product bevat max. 45 g VOC/l. De limiet is 500 g VOC/l (cat. A/i) MAL code (1993): 00-1.
Reinig gebruikte sponzen en doeken grondig met water. Plaats deze in een luchtdicht bakje of plastic zakje en gooi ze bij het restafval. Het is ook mogelijk om de doeken te verbranden in een houtkachel.

Skovby Houtzeep Naturel en Wit

Skovby houtzeep wordt gebruikt om zeep behandelde Skovby meubelen te onderhouden. Breng een gelijke laag van Skovby houtzeep aan over het gehele meubelstuk en wrijf het zachtjes in met een scone, ongekleurde doek/spons. Werk altijd vanuit de nerf van het hout. Laat de houtzeep drogen voor ongeveer 3 minuten, en polijst dan met een schone, niet-pluizende doek.

Wanneer een tafelblad wordt behandeld, beide zijden moeten worden behandeld met zeep. Als, na behandeling, zeepresten worden gevonden op het hout, moeten ze verwijderd worden met een vochtige doek.

Mocht de behandeling ervoor zorgen dat het hout een beetje omhoog komt en wat ruw aanvoelt dan kunt u langs de nerven licht schuren met een schuurpapier korrel 220 en het stof van het oppervlak. Gebruik geen staalwol. Overmatig gebruik van zeep kan het hout donkerder maken.

Schudden voor gebruik.

Bestel Skovby zeep

Overzicht onderhoudsmiddelen