Onderhoudsvoorschriften voor Cinas meubelen

Hier vindt u een instructie om uw nieuwe product te onderhouden.

Als uw product gemonteerd moet worden, zorg er dan voor dat het meubelstuk op een vlak oppervlak wordt gemonteerd. Volg de bijgesloten handleiding.

We bevelen u aan om het meubelstuk op een zachte ondergrond te monteren. Direct op het gras of gebruik een oude doek tussen het harde oppervlak en het meubelstuk. Zo voorkomt u schade tijdens het monteren van het meubilair. Controleer of uw meubelstuk goed is gemonteerd voordat u er gebruik van maakt.

Teak heeft een hoog natuurlijk oliegehalte. De olie voorkomt schimmel en rot in het hout. Teak is een natuurlijk product en er kunnen kleine krasjes in het oppervlak ontstaan. Deze kleine krasjes hebben geen betrekking op de stabiliteit van het hout en is voornamelijk een natuurlijke reactie in het bovenvlak. Net als in alle houtsoorten kunnen deze krasjes ontstaan zonder enige impact op de duurzaamheid.

Beslis of uw meubilair een mooie zilvergrijze kleur mag krijgen of dat u liever de gouden teak gloed heeft:

  1. Als u een zilvergrijze kleur wilt, dan moet u geen onderhoudsproducten gebruiken op het hout. Blootstelling aan zonlicht en regen zorgt voor deze zilvergrijze kleur. Onbehandeld teak meubilair kan vele jaren buitengebruik verdragen, dankzij het natuurlijk hoge gehalte van natuurlijke oliën. Echter, het is raadzaam om het meubilair te reinigen met een goedgekeurd teak schoonmaakmiddel en vervolgens een behandeling met een mix van lauwwarm water met zeepvlokken. Deze behandeling dicht het oppervlak van het hout en onderhoud de grijze kleur. Hout kan ook schoongemaakt worden met een spons of fiber borstel( gebruik n ooit een staalborstel of staalwol, dit kan stukjes staal achterlaten in het hout waardoor het gaat roesten). Voor het beste resultaat moet het hout worden schoongemaakt nadat het geruime tijd nat/vochtig is geweest, omdat een zachter oppervlak makkelijke te reinigen is.
  1. Om de gouden, warme gloed te behouden, of als u de gouden gloed weer wilt herkrijgen, moet het teakhout behandeld worden met een teak olie, geschikt voor buitengebruik. De behandeling kan 1 -2 keer per jaar worden herhaald, volg de voorschriften van de door u gekozen olie.

Voordat u de olie gaat gebruiken, is het raadzaam het hout te reinigen met een geschikt schoonmaakmiddel voor teak. U kunt het oppervlak licht schuren om een geluk oppervlak te krijgen voor de oliebehandeling.

Het is zeer belangrijk dat u het meubilair reinigt voor de oliebehandeling, omdat een vies oppervlak kan zorgen voor het ontstaan van schimmels. Het aanbrengen van olie op sporen van schimmels zorgt voor zwarte vlekken op het oppervlak.

Tijdens de winter is het raadzaam het meubilair af te dekken of op te bergen in een onverwarmde ruimte, bijvoorbeeld een garage of kelder. Plotselinge veranderingen van lage naar hoge temperaturen kan barsten in het meubilair veroorzaken.