Onderhouds- en montage voorschriften voor Cinas meubelen

Als uw product gemonteerd moet worden, zorg er dan voor dat het meubelstuk op een vlakke ondergrond wordt gemonteerd. Bij voorkeur op een kleed of tapijt. Volg de bijgesloten handleiding. Zo voorkomt u schade tijdens het monteren van uw meubelstuk. Controleer of uw meubelstuk goed is gemonteerd voordat u het in gebruik neemt.

Teak heeft een hoog natuurlijk oliegehalte. De olie voorkomt schimmel en rot in het hout. Teak is een natuurlijk product en er kunnen kleine krasjes in het oppervlak ontstaan. Deze kleine krasjes hebben geen betrekking op de stabiliteit van het hout en is voornamelijk een natuurlijke reactie in het bovenvlak. Net als in alle houtsoorten kunnen deze krasjes hebben geen enkele invloed op de levensduur van uw product.

Beslis of uw meubilair een mooie zilvergrijze kleur mag krijgen of dat u liever de gouden teak gloed heeft:

1. Als u een zilvergrijze kleur wilt, dan moet u geen onderhoudsproducten gebruiken op het teakhout. Blootstelling aan zonlicht en regen zorgt voor deze zilvergrijze kleur. Onbehandeld teak meubilair kan vele jaren buitengebruik verdragen, dankzij het natuurlijk hoge gehalte van natuurlijke oliën. Het is raadzaam om het meubilair periodiek te reinigen met een niet bijtend schoonmaakmiddel en met lauw warm water na te spoelen en vervolgens een te behandelen met een mix van lauwwarm water met zeepvlokken. Deze behandeling dicht het oppervlak van het hout en onderhoud de grijze kleur. Hout kan ook schoongemaakt worden met een spons of fiber borstel( gebruik n ooit een staalborstel of staalwol, dit kan stukjes staal achterlaten in het hout waardoor het gaat roesten). Voor het beste resultaat moet het hout worden schoongemaakt nadat het geruime tijd nat/vochtig is geweest, omdat een ingeweekt oppervlak makkelijke te reinigen is.

  1. Om de gouden, warme gloed te behouden, of als u de gouden gloed weer wilt herkrijgen, moet het teakhout behandeld worden met een teak olie, geschikt voor buitengebruik. De behandeling kan 1 -2 keer per jaar worden herhaald, volg de voorschriften van de door u gekozen olie. Vooraf kunt u het hout na het schoonmaken met schuurpapier korrel 220 in de nerfrichting opschuren

Het is erg belangrijk dat u het meubilair reinigt voor de oliebehandeling, omdat een vies oppervlak kan zorgen voor het ontstaan van schimmels. Het aanbrengen van olie op sporen van schimmels zorgt voor zwarte vlekken op het oppervlak.

Tijdens de winter is het raadzaam het meubilair af te dekken of op te bergen in een onverwarmde ruimte, bijvoorbeeld een garage of kelder. Plotselinge veranderingen van lage naar hoge temperaturen of luchtvochtigheid kan barsten in het meubilair veroorzaken.